Manifest d’Els Gnomos (13 de maig de 1982)

 Manifest d'Els Gnomos

El 13 de maig de 1982, a Palma (Mallorca, Illes Balears), el col·lectiu llibertari Els Gnomos llança el seu «Manifest de presentació», un decàleg de principis. El grup hi actuava des de feia un parell de mesos, però aquest manifest és la seva presentació oficial. Els Gnomos estava format inicialment per un grup d'universitaris llibertaris amb una peculiar forma de veure la lluita política, que per a ells havia de ser una lluita lúdica: acudien disfressats a les manifestacions, llançaven minúscules paperines amb missatges càustics, feien actuacions de teatre de carrer, pintades surrealistes amb betum, happenings, animació infantil, petits sabotatges, provocacions als partits polítics establerts, etc. El grup es va dissoldre en 1987 quan va canviar d'estratègia i es va integrar en el naixent Ateneu Llibertari Estel Negre que va ajudar a crear.

 ***

Transcripció del Manifest tal qual, amb faltes i tot

***

Ciutat de Mallorca, 13 de Maig de 1982

MANIFEST DE PRESENTACIÓ

Som els gnomos: durant segles i segles hem viscut als immensos boscos que vestien totes les terres, sempre hem viscut en petites comunitats bolet-gestionades, sense cap necessitat d’Estat-Exèrcit-Constitució-Frares-etc. Hem estat feliços amb dos lemes: Amor i Diversió.

Fa uns anys varem sortir del nostre paradís (Bolets i Pau) i ens varem donar compte de que la sortida del Sol no es veie a causa de la contaminació; el vell roure ja no hi era, ara hi havia una urbanització; el riu ja no tenia peixos i havia tornat de color gris; els homes es barallaven entre ells; les balenes fetes sabons; persones treballant fins morir, deixant-se conduir per gents de constitució muermofilique, les seves ments no tenen idea de lo que era la Diversió.

La Terra no pertany a l’home, es l’home que pertany a la Terra.

Noltros, els gnomos, veient la situació existent a redós nostro, hem decidit deixar el nostres bolets i sortir a l’urbe per a fer la nostra i la vostra revolució, la Revolució Divertida.

El nostre manifest de lluita es el següent:

1º) M’os declaram un moviment de mases que no s’aturarà fins la construcció d’una societat divertida mitjançant una rev. Divertida.

2º) No aceptam mètodes violents, polítics, religiosos, burocràtics, etc., només aceptam el mètode divertit.

3º) Revindicam la Terra com a paradís natural , esteïm en contra de qualsevol agresió contra ella.

4º) Rebutjam, per tant, tot tipus d’Estat, Exercit i demés muermos institucionals.

5º) Ens mantenim al marge del treball, perquè manté un sistema adormidor de persones. Dret a la mandra.

6º) Postulam la total allliberació sexual. El sexe es bo per naturalessa.

7º) Passam de les arts enllaunades, volem un art total a qualsevol banda.

8º) El seny existeix per desgracia, noltros esteim per la locura.

9º) Exigim la legalització de tot, que cada un faci lo que l’hi passi pels ovaris/ous.

10º) Tu mateix!!!

Besau-vos

Els Gnomos

Escriu-nos