COMUNICAT DE SOLIDARITAT AMB OAXACA

Text de la nota llegida durant l’acte de solidaritat amb el poble d’Oaxaca realitzat el dimecres 8 de novembre davant el Consolat mexicà de Palma

Davant els esdeveniments que viu el poble d’Oaxaca, ens reunim avui aquí per expressar la nostra solidaritat i per exigir la fi de la repressió exercida pels governs d’Oaxaca i de Mèxic.

Allò que va començar com a una justa reivindicació laboral del col·lectiu de mestres s’ha convertit en un clamor popular que no es detindrà fins que el governador de l’Estat, Ulises Ruiz Ortiz, abandoni el càrrec. La seva dimissió s’ha convertit en un objectiu irrenunciable per als ciutadans d’Oaxaca i de bona part dels mexicans. Ulises Ruiz té les mans tacades de sang i és responsable de la mort d’una vintena de persones, crims perpetrats per paramilitars al seu comandament.

Volem recordar avui aquestes persones assassinades per treballar per un món més just. Entre ells, Brad Will, periodista de la xarxa Indymedia, que va ser tirotejat mentre filmava les protestes. Les seves morts no poden quedar impunes.

Avui, des d’aquest racó de la Mediterrània, ben igual que s’està fent a moltes altres parts del món davant les legacions diplomàtiques mexicanes, ens identifiquem amb les demandes del poble d’Oaxaca i exigim:

RENÚNCIA IMMEDIATA DEL GOVERNADOR ULISES RUIZ ORTIZ

LLIBERTAT PER ALS MANIFESTANTS DETINGUTS

RETIRADA DE LA POLICIA FEDERAL

DETENCIÓ I JUDICI DELS RESPONSABLES DE LA REPRESSIÓ CRIMINAL

ULISES VES-TE’N JA!

OAXACA SOLIDARITAT