LA CNT DE FRAGA REP UN PREMI A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA DEL CATALÀ

La CNT de Fraga ha estat premiada per utilitzar la llengua catalana, a la retolació del seu material divulgatiu i les campanyes diverses del Sindicat.

El premi està atorgat per l’Institut d’Estudis del Baix Cinca, una entitat cultural de Fraga i de la comarca del Bajo Cinca-Baix Cinca i filial de l’Instituto de Estudios Altoaragoneses de Huesca.

Esta institució de conegut prestigi a la nostra comarca, desenvolupa una intensa activitat cultural, que va des de la publicació de llibres fins a l’organització de diferents actes culturals, entre els quals que se troba el Lliurament de Premis “Josep Galán - 6 de Novembre” a la Normalització Lingüística, a més de treballar des de fa anys en la defensa de la llengua catalana als pobles i comarques de la Franja aragonesa, on la llengua materna és el català.  Essent una de les seves principals reivindicacions la promesa llei de llengües per a l’Aragó, on se reconegui la pluralitat lingüística i la cooficialitat amb el castellà de les altres dues llengües minoritàries a esta Comunitat Autònoma.

El lliurament de premis va tenir lloc el passat dissabte dia 4 de novembre a un sopar organitzat per a l’ocasió.  Els premiats d’eix any a més del nostre sindicat CNT de Fraga, eren els professors de l’Institut Musical Comarcal, Ramon Elías i Montserrat Virgili, l’empresa ITV de Fraga i la Penya Barcelonista Jaume Pallarés de Fraga i Comarca.

A l’acte de lliurament el company Patrici Barquín encarregat de recollir el premi va pronunciar est breu però intens i clar discurs.

Des de la CNT de Fraga volem agrair el reconeixement que suposa est premi a la nostra feina.  Us estem realment agraïts ja que és sorprenentment inusual que es donen premis a anarquistes o grups d’anarquistes, i si los premiats són persones o entitats vives ja és pràcticament impossible que reben premis o reconeixements.  Per això moltes gràcies de debò.

La nostra feina consisteix a aconseguir que no hi hagi al món ni una sola persona que no sigui lliure, mentre al món hi hagi persones que no se sentin lliures, allí estarà la CNT per a defensar i reivindicar el dret a la llibertat d’estes persones.  I ho farem com ho hem fet fins ara en l’idioma que parlem allà on siguem.  Per això a Fraga fem les reivindicacions en català de Fraga i en castellà de Fraga, ja que són les llengües que nosaltres parlem i les que ens han ensenyat a casa

Salut.

Federació Local de CNT (Fraga)